Neem contact op

Biografie

  • Journalist
  • Presentator
  • Spreker
  • Dagvoorzitter


Ewout Genemans is een Nederlands televisieproducent, presentator, dagvoorzitter en spreker. Hij presenteert verschillende televisieprogramma's, zoals Verslaafd, Beruchte Gevangenissen en Bureau Burgwallen. Met zijn televisieproductiebedrijf No Pictures Please produceert hij tv-programma's, waaronder Dreamschool.

Spreker

Als spreker brengt Ewout een unieke mix van entertainment, ervaring en inhoudelijke kennis naar jouw event. Zijn lezingen zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen met professionele inzichten. Hij focust zich op thema's als het nemen van risico's, het aanpassen aan verandering en het leveren van topprestaties onder druk. Met zijn veelzijdige achtergrond als programmamaker en presentator brengt Ewout een schat aan praktijkvoorbeelden om zijn publiek te inspireren en motiveren. Ewouts vermogen om zijn ervaringen te vertalen naar herkenbare uitdagingen in het bedrijfsleven maakt zijn sessies niet alleen boeiend, maar ook relevant voor professionals in diverse sectoren.

Dagvoorzitter

Ewout produceert en presenteert spraakmakende programma's met maatschappelijke impact. Hij gaat ieder onderwerp onbevooroordeeld in en laat mensen juist hun kant van het verhaal vertellen. Door zijn journalistieke achtergrond, sympathieke uitstraling en toegankelijke spreekstijl is hij een veelzijdige dagvoorzitter en spreker die altijd de juiste toon weet neer te zetten op een event.

Bureau Rotterdam en Ewout

In de populaire reportageseries Bureau Rotterdam en Bureau Burgwallen neemt Ewout het publiek mee in het werk van politieagenten in Nederland. Maar ook in programma’s als Ewout, Verslaafd, Ewout aan de Grens en Beruchte Gevangenissen maakte hij hardnekkige problemen in de wereld zichtbaar.

Televisieproducent

In 2009 richtte Ewout het televisieproductiebedrijf No Pictures Please op. Hier produceert hij programma’s mee als Fans, Echte Penoze, Dreamschool en Misdaadcollege voor zowel de commerciële zender als de publieke omroep. In 2015 werd het bedrijf overgenomen door Fremantle.

Reviews

Anderen over Ewout Genemans

Isabelle Pladet | JSVU


Ewout Genemans is een veelzijdige, toegankelijke en betrokken dagvoorzitter. Ewout laat mensen ieders eigen kant van het verhaal vertellen, maar schroomt hierbij niet om als dagvoorzitter kritische vragen te stellen. Er ontstaat veel interactie met het publiek, wat tot mooie discussies leidt. Ook is Ewout een goede interviewer, waarbij hij zijn gasten door middel van scherpte vragen probeert te doorgronden. Dit maakt de beleving van, in ons geval, een inhoudelijke lezing erg inspirerend.


Rosan Vroege | Hogeschool Tio - Eventmanager


Na het eerste online gesprek met Ewout wisten we het zeker, dit gaat goed komen! Ewout had al snel door wat er van hem werd verwacht als dagvoorzitter en dat gaf ons vertrouwen. Tijdens het Tio Career Event wist hij de Q&A met Sander Schimmelpenninck en Ron Blaauw in goede banen te leiden en het publiek hierbij te betrekken. De studenten waren tot op het einde geboeid en dat is een hele prestatie! We kijken met een goed gevoel terug op een geslaagd event!


OOK MET ONS SAMENWERKEN?

Wil jij samenwerken met Ewout of één van onze andere talenten? Laat het ons weten!