Neem contact op

Biografie

  • Dagvoorzitter
  • Radio- en podcast-host bij BNR Nieuwsradio
  • Voormalig hoofdredacteur vakmedia MT/Sprout
  • Oprichter Ai.nl
  • Spreker

Welke bedrijven en innovaties veranderen de wereld van morgen? En wat maakt deze bedrijven zo succesvol? Remy Gieling spreekt dagelijks met de belangrijkste changemakers van het moment en stelt hen in staat hun verhaal te delen met een breed publiek. Op het podium deelt hij als spreker, dagvoorzitter, interviewer en host hun succesfactoren én valkuilen.

De groeikansen van AI

Als oprichter van ai.nl spreekt Remy dagelijks met de aanjagers van verandering. Hij weet als geen ander wat de kansen en valkuilen van toekomstige technologieën zijn. Door deze helicopterview ziet hij innovaties van mijlenver aankomen en maakt hij ingewikkelde theorie voor iedereen begrijpelijk. Zijn boek 'Ontdek de groeikansen van AI' werd in 2021 genomineerd tot Managementboek van het Jaar.

Journalist

Als journalist interviewt Remy de drijvende krachten achter start-ups, scale-ups en incidentele f*ckups op camera en podia. Dankzij een aanstekelijke nieuwsgierigheid, brede kennis en pakkende vragen dringt hij snel door tot de kern van een verhaal en vat scherp en gevat de belangrijkste lessen samen.

Radio- en podcast-host

Remy presenteert zijn eigen ochtendprogramma voor De Ondernemer en is regelmatig commentator op radio (BNR) en tv (RTLZ). Hij interviewt ondernemers voor online tv-zender 7DTV en is co-host van de Business Books Podcast waarvoor hij ten minste twee managementboeken per maand leest en topauteurs interviewde, waaronder Eric Ries, Dan Ariely, Robert Cialdini en vele anderen.

MT/Sprout

Remy Gieling is voormalig hoofdredacteur van de toonaangevende vakmedia MT (Management Team) en Sprout. Sprout richt zich op innovatieve, snelgroeiende start-ups en scale-ups. MT brengt de beste inzichten over management en leiderschap voor toptalent in serieuze organisaties.

Handboek AI Strategie

Recentelijk hebben Remy Gieling en Job van den Berg hun derde boek gelanceerd, getiteld ‘Handboek A| Strategie’. Het boek zit boordevol praktische tips en cases van Nederlandse AI-koplopers als Picnic, ANWB, FrieslandCampina en KPN. Met de uitgebreide ervaring en deskundigheid bieden Remy en Job een waardevolle kijk op de toepassing van kunstmatige intelligentie in de hedendaagse bedrijfsvoering.

Welke bedrijven en innovaties veranderen de wereld van morgen?
Reviews

Anderen over Remy Gieling

Jolanda de Rijk – branchevereniging NNP

“Het webinar dat Remy organiseerde waarin 150 redacteuren kennis hebben gemaakt met ChatGPT was een doorslaand succes. De presentatie heeft effectief de angst en weerstand rondom AI weggenomen en heeft onze redacteuren geïnspireerd om ChatGPT te zien als persoonlijke assistent en ermee te gaan werken. Remy heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan de lokale redacties van huis-aan-huiskranten verspreid door heel Nederland. Hartelijk dank daarvoor.”


Marylene Doub | COI Event

"Het event is voortreffelijk verlopen en Remy heeft met zijn kennis, deskundigheid, professionaliteit en enthousiasme een sleutelrol gespeeld in het succes."


Mariëlle Stolp | Digital Operations Centre

"Goed verhaal, vlot verteld, voldoende interactie, kortom: een succes!"

OOK MET ONS SAMENWERKEN?

Wil jij samenwerken met Remy of één van onze andere talenten? Laat het ons weten!