Neem contact op

Biografie

  • Spreker
  • Motivator
  • Inspirator

Renaldo Ishaak straalt kracht uit en weet ook altijd de kracht van een ander naar boven te halen. Hij heeft een inspirerend verhaal die hij deelt om anderen aan te moedigen om hun kwetsbaarheid niet weg te stoppen, maar juist te delen.

ZIJN VERHAAL

Na een heftige jeugd wilde Renaldo onrechtvaardigheid bestrijden en mensen helpen. Dit kon hij verwezenlijken door de opleiding 'Vrede & Veiligheid' af te ronden en bij de Koninklijke Marechaussee aan de slag te gaan. Daar werkte hij als teamleider en Officier van Dienst op Schiphol. Tijdens zijn carrière maakte hij heftige incidenten mee, denk aan de Schipholbrand en de aanslag tijdens Koninginnedag in 2009. Hij merkte dat hij de stressmomenten van het werk had verdrongen en besloot daar iets aan te veranderen. Dit leidde tot kwetsbare momenten die hem braken, maar ook weer vormden tot een beter mens. Zijn ervaringen verwerkte hij in zijn boek, First Responder (2021). Daarin geeft hij de lezer een kijkje in de wereld van de mens achter het uniform en schetst hij een eerlijk beeld van de impact die bepaalde incidenten op hem hadden.

KNAK

Volgens Renaldo is de wereld van het uniform een machowereld waarin men problemen, stress en paniekaanvallen ervaart, maar het niet bespreekbaar maakt. Toen hij zelf geconfronteerd werd met het feit dat hij door zijn heftige ervaringen PTSS had opgelopen, hielp het juist om met collega’s in gesprek te gaan. Hieruit kwam ‘KNAK’ voort: een platform waar militairen, burgermedewerkers en veteranen openlijk kunnen praten over mentale gezondheid. Het is een veilige omgeving waarop traumatische ervaringen en de impact van het werk, maar ook over veerkracht en eigenaarschap gedeeld wordt. Zo helpt hij anderen om de persoon achter het uniform te belichten.


Media

Renaldo heeft zich bezig gehouden met de professionalisering van verschillende teams binnen Defensie om ze zo voor te bereiden op extreme situaties. Zijn carrière heeft hem goed voorbereid op situaties waarbij men snel moet kunnen schakelen. Deze skills paste hij ook als hunter toe in seizoen 7 van Hunted en bij Hunted VIPS in 2023. Daarnaast ging hij als expert te werk bij de 6-delige serie ‘De Politieachtervolging’ van StukTV om de voortvluchtige Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens te onderscheppen. Verder schoof hij als expert op het gebied van mentale gezondheid aan bij podcasts als ‘Scherpschutters’ (2020) en ‘De Mens Achter Het Uniform’ (2021) om zijn verhaal te delen.


Spreker

Als spreker maakt Renaldo teams wegwijs in effectieve samenwerkingen aangaan. Dit doe je door vooroordelen aan de kant te schuiven, het verhaal van je teamgenoot te leren kennen en elkaar met respect te behandelen. Ook tijdens zijn sessies heeft hij aandacht voor de mens achter de functie. Hij weet je door middel van een interactieve sessie een spiegel voor te houden en als team dichter bij elkaar te brengen.

Reviews

Anderen over Renaldo Ishaak


Margreet van Cleef | Gemeente Groningen

"Het was een geslaagde Veteranendag in Groningen. Dit ook mede door de presentatie van Renaldo! Het was muisstil in de ruimte, wat ik altijd een goede graadmeter vind. Bleek achteraf ook wel, want hij heeft met nog veel mensen gesproken."


Janneke Gerritsen | Stichting Pactum

"Renaldo wist de jongeren te boeien en het was een helder en compleet verhaal. De jongeren hebben veel vragen aan Renaldo gesteld en sommige herkende een aantal punten uit zijn verhaal."

OOK MET ONS SAMENWERKEN?

Wil jij samenwerken met Renaldo Ishaak of één van onze andere talenten? Laat het ons weten!