Neem contact op

Biografie

  • Spreker
  • Podcastmaker
  • Dagvoorzitter
  • Columnist

Simon van Teutem is dé stem van zijn generatie. Hij zegt waar het op staat en deelt zijn vernieuwende blik op maatschappelijke vraagstukken in binnen- en buitenland als spreker, podcastmaker, columnist en student.

Podcastmaker

Simon van Teutem bouwde op Twitter een following op van 21k+ volgers door een kritische blik te werpen op Nederlandse en Europese politiek. Met zijn podcast genaamd ‘De Keuzecast’ werd hij een stem voor studenten. Hij adviseerde ze in de keuzes die zij kunnen maken wat betreft hun studie en behaalde met zijn podcast de Spotify’s trending lijst. Tegenwoordig is hij te horen in de ‘Heijne & Van Teutem’ podcast van NRC. In deze podcast bespreekt hij samen met zijn collega Bas Heijne belangrijke vraagstukken van deze tijd, zoals de politiek, identiteit en mannelijkheid. Ze bespreken het onderwerp samen met een gespecialiseerde gast en verdiepen zich in hoe we de crises weer op kunnen lossen. Naast zijn populaire podcast heeft hij ook politieke beschouwingen geschreven in Het Parool en de Correspondent en deelde hij deze op BNR Nieuwsradio als lid van hun jongerenpanel. Al met al weet Simon met elke column of podcastaflevering een frisse blik op de wereld te werpen en moedigt iedere lezer of luisteraar aan om zich uit te spreken over de vraagstukken in onze maatschappij.

Oxford

Simon van Teutem is op zijn twintigste verjaardag zijn vader verloren, maar dat weerhield hem niet om allerlei mooie dingen te bereiken in zijn leven. Zo behaalde hij First Class Honours voor zijn bachelor in Philosophy, Politics and Economics aan de Universiteit van Oxford en eindigde hij bij de beste 5% van zijn cohort. Daar hield hij het niet bij. Naast top-student is hij namelijk ook International Relations tutor aan de Universiteit van Oxford. Verder heeft Simon gediend als dagelijks bestuur van de wereldberoemde Oxford Union, een debatvereniging voor studenten waar niemand minder dan Ronald Reagan, Jimmy Carter, Richard Nixon, Bill Clinton, Winston Churchill, Margaret Thatcher, John Major en David Cameron leden van waren. In alles wat hij doet, probeert hij anderen hun kracht te laten inzien. Hij haalt niet alleen het beste uit zichzelf, maar weet ook altijd het beste uit anderen te halen.

Bedrijfsleven

Naast deze grote successen heeft Simon ook zomerstages gelopen in Londen bij McKinsey & Company, Morgan Stanley, BNP Paribas en bij ABN Amro in Amsterdam. Hij heeft daar veel geleerd over het bedrijfsleven en banken, en neemt de waardevolle lessen mee in zijn lezingen over politiek, financiën en maatschappij.

Spreker

Als spreker weet Simon elk publiek te verbazen. Van maatschappelijke vraagstukken maakt hij een pakkende boodschap wegens zijn passie om een stem te zijn voor minderheden. Hij spreekt namens de nieuwe generatie, en daagt je met zijn vernieuwende perspectief en speelse houding uit om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken.


Reviews

Anderen over Simon van Teutem


Eefje Brul | AWVN

"AWVN heeft Simon gevraagd om werkgevers tijdens het jaarcongres mee te nemen in de wereld van werk volgens jongeren. Met zijn enthousiaste verhaal heeft hij werkgevers geïnspireerd hoe zij rekening kunnen houden met wat voor jongeren belangrijk is. Simon is professioneel in zijn voorbereiding, komt zelf met ideeën en luistert naar onze gedachten daarover."

OOK MET ONS SAMENWERKEN?

Wil jij samenwerken met Simon van Teutem of één van onze andere talenten? Laat het ons weten!