Neem contact op

Biografie

  • Dagvoorzitter & spreker
  • Ondernemer & adviseur
  • Presentatrice bij BNR Nieuwsradio

Talitha is een energieke spreker en dagvoorzitter op evenementen en congressen met pit rondom inhoudelijke thema's als duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap. Zij deed haar ervaring in duurzaamheid en impact ondernemen op als medewerker bij MVO Nederland waar ze zich met name bezighield met de onderwerpen sociale innovatie, duurzame arbeidsmarkt, energietransitie en circulaire economie. Na een aantal jaren verbonden te zijn geweest aan MVO Nederland besloot ze ondernemer te worden. Haar lezingen eindigen met concrete en praktische inzichten en handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Presentatrice

Talitha presenteert samen met Mark Beekhuis De Nieuwsdag, een podcast van BNR Nieuwsradio waarin ze actualiteiten bespreken. In 2021 presenteerde ze samen met Sven Kockelman de talkshow Op1 op NPO1. Daarnaast spreekt ze het publiek graag toe als spreker en dagvoorzitter. Zo werkte ze o.a. met Ahold, Erasmus Universiteit, Achmea, Universiteit van Leiden, ProRail, Hanzehogeschool, AWVN, Student Hotel, Avans Hogeschool, Rabobank en Schiphol.

Ondernemer

Talitha is een van de oprichters van de Duurzame Jonge 100 en de drijvende kracht achter de Energieboot, Blikverruimers en Nieuwskamer: het platform voor een nieuwe generatie journalisten en (opinie)makers.

Kenmerkend voor de initiatieven van Talitha is dat ze maatschappelijke idealen probeert te combineren met commerciële activiteiten; impact first!

Energieboot

Ook is ze de drijvende kracht achter de Energieboot: een netwerk bestaande uit meer dan vijftig bedrijven die young professionals helpen bij het ontwikkelen van duurzame energieprojecten.

Blikverruimers

Een recent initiatief dat Talitha lanceerde is Blikverruimers: een platform en opleiding voor young professionals die een plek aan de bestuurstafel willen bemachtigen.

Duurzame Jonge 100

Het initiatief de Duurzame Jonge 100 kwam mede uit Talitha's koker; een verkiezing voor jonge duurzame ondernemers en professionals. Ze richtte zich vervolgens op het helpen van bedrijven bij het ontwikkelen en uitdagen van jong talent door middel van duurzame innovatieprogramma’s als Future Policy Lab en de Energieboot.

Eén van de spin-offs die hieruit ontstond is Start up on the Beach: een traject waarin start-ups gekoppeld worden aan wetenschappers en het bedrijfsleven om hen te helpen bij de groeivragen van hun bedrijf.

Om gedragsverandering te realiseren, moeten we alternatieven creëren voor duurzaam gebruik.
Reviews

Anderen over Talitha Muusse


Geerd Simonis | C'magne

"Het event was super en de inbreng van Talitha daarin echt tof en heel belangrijk. Alleen maar enthousiaste reacties gehad over de wijze en inhoud van Talitha. Veel inspiratie en zaken om over na te denken. Dank ook voor de prettige samenwerking met het management."


Ingrid Cremers | MFO II

"Het was een geslaagd event. Talitha zorgde er op natuurlijke en spontane wijze voor dat iedereen aan bod kwam en zijn/haar verhaal kon doen. Er hing een gezellig sfeertje."

OOK MET ONS SAMENWERKEN?

Wil jij samenwerken met Talitha of één van onze andere talenten? Laat het ons weten!